Волиняни в Інтернеті не шукають політики

Волинь залишається серед аутсайдерів за кількістю інтернет-користувачів. У регіоні тільки 14,4% мешканців користуються Інтернетом (загалом у державі – майже 30%). За цим показником область перебуває на 23-му місці в Україні.

А за інформацією Головного управління статистики у Волинській області, у регіоні налічується майже 60 тисяч абонентів (користувачів Інтернет).

Що шукають волиняни в Інтернеті

Однією з найбільш популярних пошукових систем традиційно залишається Google. Найпоширеніші пошукові запити – це пошукові терміни з найзначнішим рівнем інтересу. «Ці терміни пов’язані з введеним терміном; якщо пошуковий термін не введено, список найпоширеніших пошукових запитів буде пов’язано з вибраною категорією або країною/територією. Зв’язки між термінами визначаються системою шляхом дослідження пошуків, здійснених великою групою користувачів до введення пошукового терміна, а також після цього», – роз’яснює адміністрація пошукової системи Google.

Як свідчать результати сервісу Google Trends, користувачі Інтернету з Волині не вельми переймалися політикою.

Отож ТОП-10 найпопулярніших пошукових запитів у 2012 році склали:

1. скачать

2. луцьк

3. Вконтакте

4. Погода

5. Одноклассники

6. Фильмы

7. Игры

8. vk

9. vkontakte

10. однокласники

Таким чином, волинських інтернет-користувачів найбільше цікавили соціальні мережі та можливості скачати фільми та ігри. А от тег «політика» не набрав навіть 1%, порівняно із найпопулярнішим запитом «скачать».

З-поміж політиків національної ваги найпопулярнішими у волинян виявилися Президент Віктор Янукович та екс-прем’єр Юлія Тимошенко. Щоправда, ще частіше інтернет-користувачі шукали інформацію про Кличка. Однак людей більше цікавили Клички-боксери, а не Кличко-політик.

А от волинські політики та владці в людей інтересу практично не викликають. Кількість пошукових запитів із їхніми прізвищами в Google неймовірно мала, тож сервіс не дає змоги порівняти їх із найбільш популярними запитами.

Слід відзначити вельми символічний курйоз. У категорії «Закон і уряд» найпопулярнішим пошуковим запитом у волинян є gjhyj. Якщо ж набирати ці символи на клавіатурі кирилицею, то вийде оригінальний пошуковий запит – «порно».

Що цікаво, цей запит демонструє стійку тенденцію до зростання популярності – приріст становить 50%.

комментариев: 1

  1. savchyn написал(а):

    Дроворубам потрібне порно, бо ж політика подібна до сексу

Оставить комментарий