“Свободівці” в межах парламенту безсилі

Член Конгресу українських націоналістів Микола Коханівський Фото: gazeta.ua

Член Конгресу українських націоналістів Микола Коханівський Фото: gazeta.ua

В Україні є всі передумови для революції. Про це в інтерв’ю “Газеті по-українськи” сказав громадський активіст, член Конгресу українських націоналістів
Микола Коханівський.

“Ми ще не переступили межу, хоча й наблизилися до неї. Два роки тому так часто не горіли офіси Партії регіонів, машини депутатів різного рівня. Я знаю найактивніше протестне середовище. Але зараз почали відбуватися речі, про які і я не в курсі. З’являються невідомі патріоти, підпільне середовище”, – зауважив він.

За словами Коханівського, дух протесту виростає з “безкінечного національного приниження, соціальних проблем, правового безпредєлу”.

“Половина громадян уже зрозуміли, що парламентським шляхом ситуацію не переломити. Хіба донецьку банду можна якось умовити, виграти в них через Верховну Раду? Тільки сила. Тут кожен патріот має визначитися: йому потрібна УССД — Українська самостійна соборна держава чи режим окупації. Якщо ти — патріот, маєш бути готовий сісти, віддати своє життя”, – розповів він.

Під “підпільною боротьбою” активіст вважає таке: “Підпалити машину, офіс, дати тягла депутату від Партії регіонів, пошкодити українофобський білборд. Троє-п’ятеро активних людей можуть запалити вогнем революції цілий регіон”.

“Середовище, в якому я обертаюся, виступає за силовий варіант. Це — патріоти, громадські діячі, національно свідомі менеджери. Зараз головний запит суспільства — “закон один для всіх”. Цього не дали ні Ющенко, ні Тимошенко. Тим більше не дає окупаційна влада Януковича й Азарова”, – наголосив член КУНу.

Він вважає, що парламентська опозиція є основним гальмом революції.

“Вона може скликати п’ять тисяч людей на мітинг. Але 80 відсотків їх — проплачені. Хоча б трошки непроплачених здатна вивести “Свобода”. Вони воюють, максимально викладаються. Але ж грають разом з опозицією. “Свободівці” в межах парламенту безсилі, заступорилися. Хоча пам’ятники зносять, захищають Гостиний двір”, – заявив Коханівський.

Він висловив сподівання, що лідерами революції не будуть люди з нинішньої опозиції. А ними стануть люди з низів.

Повністю інтерв’ю читайте тут.

Джерело: <a href=”http://gazeta.ua/articles/politics/_v-ukrajini-e-vsi-peredumovi-dlya-revolyuciji-kohanivskij/485250″>Gazeta.ua</a>

Оставить комментарий