Куди пішли сплачені автомобілістами мільярди гривень?

Статтю про дорожнє будівництво в нашій країні переважно фінансують… автомобілісти. Відбувається це включенням акцизів у вартість нафтопродуктів. У ціні бензину акциз становить близько 20%, або 2,2 грн/л (за середньої вартості літра 11 грн), у дизпальному — приблизно 50 коп./л. Відповідно є й певна логіка — що більше їздиш, то більше платиш державі за дороги. Тільки в нашому випадку вийшло якось негоже: пальне купили, податки сплатили, а доріг немає. Куди пішли сплачені автомобілістами мільярди гривень?

Офіційно наявність проблеми зі збором “бензинового” акцизу наприкінці січня підтвердило Міністерство фінансів України. Там підрахували: 2012 р. у тіні залишилося близько 22,3% ринку бензину, або близько 939 тис. т. “Умовні обсяги недонадходжень акцизного податку і ПДВ внаслідок скорочення легального імпорту і використання окремими господарськими суб’єктами схем ухиляння від сплати податків 2012 р. становили понад 4 млрд грн”, — пише Мінфін у відповіді на депутатський запит Артема Пшонки. Останній же своїм зверненням до міністерства вирішив спростувати інформацію колеги, “свободівця” Юрія Сиротюка, про масову контрабанду пального групою компаній “Газ Україна” (син генпрокурора фігурував у запиті як куратор групи від реальних бенефіціарів). Отримавши від СБУ і, зрозуміло, від Генпрокуратури цілком передбачувану відповідь про відсутність якихось порушень, у випадку з Мінфіном вийшов ляпсус. Так сталося, що завдяки пану Пшонці ми тепер маємо офіційне підтвердження факту масової несплати акцизного збору з нафтопродуктів. А це дуже важливо, бо деякі зацікавлені особи, зокрема останній глава митниці Ігор Калетнік, цей факт категорично спростовували.

Проблема тінізації ринку нафтопродуктів не нова. Уже помічено, що відхід “наліво” паливних акцизів і ПДВ повністю збігається з періодами перебування у владі Партії регіонів. “Дочки” полтавського СП “Тайстра”, які наказали довго жити 2007 р., знову з’явилися 2010-го в особі сумної пам’яті ДП “Лівела”. За розрахунками Держмитслужби, за неповні півроку за рішенням судів фірма з трьома співробітниками не сплатила в бюджет близько 3 млрд грн. У 2011 р. “Дзеркало тижня. Україна” докладно писало про схему контрабанди через Феодосійську нафтобазу, яка перебуває у віданні Міненерговугілля і функціонує за сприяння митників. Збитки бюджету тоді оцінювали в 1 млрд грн. Треба було б зробити висновки? Схоже, зробили: 2012 р. втрати акцизів досягли рекордних розмірів — 4 млрд.

Оставить комментарий