Можна сяк – так жити, не працюючи

Хтось підрахував,що монголо-татарське іго брало з українців данину у чотири рази меншу за ту, яку вимагають наші кесарі. Всі спроби реформувати  податкову систему, по суті зводяться до перерозподілу коштів у кишенях олігархів, а більшість доходів, які мали б йти у державну скарбницю, опиняються у  затінку, а до реформ так і не дійшло. Враховуючи,що доходи українців переважно тіньові, то якусь правдиву статистику вивести неможливо, та все ж за даними ООН, заможний українець у двадцять п”ять разів багатший за бідного,тоді, як у Фінляндії-лише у три рази,у Німеччині- у сім,у США- у дев”ять.А якщо взяти співвідношення офіційних зарплат чиновників і рівня бідності;число перевищує сорок!
Безмежне терпіння бідних , елементарний цинізм багатих і повна відсутність впровадження нормальної системи податків, привело до того, що державі легше кинути грошову подачку, аніж підняти людину із колін.Так вигідніше багатим і на жаль так звикли бідняки.Чомусь мало хто замислюється, що чим більша нерівність , тим більша напруга у суспільстві, тим вищий рівень злочинності,тим гірші соціальні хвороби . Це закон!  Деградована економіка призводить до занепаду соціального сектора. Нині це відчувається надзвичайно гостро,слів багато, а прірва все поглиблюється.
– Без провадження нормальної системи податків немає стимулу для процвітання середнь-
го і малого бізнесу, а це чи не єдиний вихід з економічної кризи в нинішніх умовах.
Підприємець просто не в змозі стати на ноги законним шляхом. Держава забирає з бізнесу  до 50 відсотків доходів, а сама податкова система України вкрай складна;
26 національних і 14 видів місцевих податків і зборів. За легкістю сплати податків країна посідає 3-є місце знизу серед 155 країн.
Чи можливо сьогодні повноцінно прожити за 1500 гривень? Чи можливо за ці гроші хоч якось облаштувати свій побут,відпочити.зміцнити здоров”я, вивчити дітей? Відповідь відома-ні!
Виходить, що середньо статичний українець або взагалі не має уявлення про повноцінне життя, або ж навіть боїться мріяти про щось, окрім харчів та одягу.Зате апетити багачів у нашій країні воістину безмежні, на фоні поголовної бідноти, слуги народу отримують від 16-ти до 40-ка тисяч зарплати і це лише оклад! Якщо порахувати різні надвишки,надбавки добавки/ за знання мов-25 відсотків,наукова ступінь,категорія,вислуга і так далі/то набігає ще 10-15 тисяч.Більше того наше законодавство дозволяє народному депутату мати 31-го помічника, який в середньому отримує всього 1000 гривень,але з різними добавками набігає до 10000. За останні роки зарплата депутата зросла у сто разів!
За фактором рівних економічних можливостей Україна може змагатися  хіба із Зімбабве
та Замбією, які посідають останні місця серед 123-х країн світу.
Згідно результатів опитування в рамках 5-тої хвилі проекту “Євразійський монітор” майже половина населення вважають себе бідними, крім того третина українців визнають себе, як “небагатих”.У той же час 15-ть відсотків українців проживають у крайній убогості, що живуть однією надією-одержати грошову допомогу, бо вже звикли, що можна сяк так жити, не працюючи зовсім.

комментариев: 1

  1. savchyn написал(а):

    Зараз взагалі невигідно працювати.

Оставить комментарий