Обіцяють повернути невиплачені зарплати через 2 роки

Глава Мінсоцполітики планує “осучаснити” пенсії, переглянути споживчий кошик і виплатити борги з зарплати.

 Королевська розповіла, коли виплатять борги з зарплат

Міністр соціальної політики Наталія Королевська заявила, що ліквідувати заборгованості з заробітної плати в країні планується до кінця 2014 року.

“Одне з ключових завдань – до кінця 2014 року ліквідувати прострочену заборгованість із заробітної плати, яка на сьогодні складає більше мільярда гривень”, – сказала міністр на засіданні Кабміну 27 лютого, повідомляє прес-служба міністерства.

Разом з тим, за її словами, потрібно розвивати ефективну занятість у країні, створювати високотехнологічні робочі місця, підвищувати доходи і легалізувати зарплати.

“Реалізація цієї перспективи дозволить забезпечити гідну оплату праці фахівців-бюджетників. Адже лікарі, вчителі, викладачі повинні отримувати достатньо для того, щоб не шукати додаткових заробітків”, – відзначила міністр.

До першочергових пріоритетів вона також віднесла “осучаснення” пенсій і прожиткового мінімуму, а також формування споживчої корзини відповідно до європейських стандартів.

Нагадаємо, станом на 1 лютого загальна заборгованість з виплати заробітної плати в Україні становила 1 млрд 5 млн 149 тисяч гривень. Порівняно з початком 2013 року сума боргів зросла на 12,5%. За матеріалами: ZN.UA

Оставить комментарий