Безсоння призводить до хаосу в організмі

Давно відомо, що недосипання робить нас дратівливими, не кажучи вже про те, що ми гірші виглядом, пише Daily Mail.

Тепер, за результатами нового дослідження, вчені стверджують, що тиждень поганого сну може вплинути на роботу сотень генів, збільшивши небезпеку розвитку небезпечних для життя захворювань, пов’язаних зі стресом, імунітетом і обміном речовин.

У дослідженні взяли участь 26 добровольців, яким не давали повноцінно висипатися протягом тижня. По закінченні цього терміну у них взяли аналізи РНК, яка доставляє закодовані “інструкції” від генів до клітин. РНК також може використовуватися як інструмент оцінки активності генів. Результати порівняли з даними, отриманими у тих же випробовуваних після тижня повноцінного сну.

Вчені під керівництвом професора Дерк-Яна Дійка з Університету Суррея написали про результати свого дослідження в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences. Нетривалий нічний сон, менше шести годин, “асоціюється з негативними наслідками для здоров’я”, відзначають вони.

Джерело: <a href=”http://gazeta.ua/articles/life/_odin-tizhden-nedosipannya-mozhe-posiyati-haos-u-vashomu-organizmi-doslidzhennya/484563″>Gazeta.ua</a>

Оставить комментарий