Піар російських небожителів на метеориті

Дописувачі  Інтернету  сприймають цілком серйозно те, що трапилось і починають порівнювати Челябінський метеорит з Тунгуським, який нібито став передвісником в Росії революцій і Першої світової війни.

Далі перелякані жителі Інтернету починають згадувати про «мементо море» і просять: «отец Игорь! хорошо бы нам особую молитву подсказать (во время бедствия?, псалмы?) – вот перед ночью обещают пролёт самого астероида, и неизвестно, куда ему заблагорассудится пасть.»

Не оминули нагоду пропіаритись на метеориті і російські небожителі. Прем’єр-міністр Мєдвєдєв, який наразі тусується за Уралом, в Красноярську, на економічному форумі, дуже зрадів падінню метеорита і назвав його символом форуму. Відзначивши важливість того, що форум в Красноярську якраз проходить підчас Дня Святого Валентина, Мєдвєдєв сказав, що це символічно і треба шукати і інші знакові явища, які можуть нести позитивний зміст. Явище швидко знайшлося… «Я посмотрел сегодня, наверное, коллеги уже обратили внимание, над Челябинской областью, в Тюмени и в некоторых других местах прошел метеоритный дождь. Это еще один символ, может быть, нашего форума.».

Його молодший колега віце-премьер Дмитро Рогозін відразу зацікавився науковим боком цієї події, бо побачив нагоду змотатися на кілька міждержавних заходів присвячених боротьбі з метеоритами за кордон. «Я уже говорил о необходимости некоей международной инициативы, связанной с созданием системы предупреждения и предотвращения опасного сближения с Землей объектов инопланетного происхождения».

А от голова рахункової палати РФ Сергій Стєпашин підійшов до падіння метеорита з професійної точки зору. Він пов’язав цей випадок із масштабною перевіркою виконання регіонального бюджету. «Видимо, поэтому и пошел метеоритный дождь. Там, кстати много есть вопросов и к нынешней администрации, сразу хочу оговориться», – заявив він.

Але найгучніше пропіарився Володимир Вольфович той, що Жириновський. Цей класик російського політикуму відразу побачив в метеориті підступ ворогів і сказав, що на Уралі «засвітився» не метеорит, а випробування американцями нової зброї. «Это не метеоры падают, это испытывается новое оружие американцами. Керри (госсекретарь США Джон Керри) хотел предупредить в понедельник, искал Лаврова (министр иностранных дел РФ Сергей Лавров), Лавров в поездке. Хотел предупредить, что будет такая провокация и она может коснуться и России”, – зморозив лідер ЛДПР. За його словами, космос – це Всесвіт, де існують свої закони. “Там ничего никогда не упадет. Падают – это люди делают. Люди – поджигатели войны, провокаторы”, – підсумував Жириновський.

Оставить комментарий