Нужденні жебраки ВР

Колишні депутати шикуються в черги за матеріальною допомогою від держави

   В Апарат Верховної Ради України звернулися більше 150 народних депутатів минулих скликань з проханням виплатити їм матеріальну допомогу.

Так, за словами заступника голови глави регламентного комітету ВР Андрія Пишного , серед «нужденних» виявилися 109 депутатів минулого – шостого – скликання, 10 – п’ятого, 19 – четвертого, 13 – третього.

При цьому Пишний зазначив, що відповідно до закону про статус народного депутата, перший рік після закінчення терміну повноважень допомога виплачується в розмірі заробітної плати – близько 14 тис. грн. щомісяця. Далі екс-парламентарі отримують половину цієї суми, щоправда, за умови, що трудовий стаж у них становить не менше 25 років у чоловіків і 20 – у жінок.

Відзначимо, що колишні депутати, які потребують в отриманні матеріальної допомоги, можуть у будь-який момент звернутися з відповідною заявою, тому найближчим часом число «нужденних» може значно зрости.

При цьому в державному бюджеті на 2013 рік для потреб колишніх депутатів передбачено 41,9 млн. грн.

Додамо, що не відмовляються від допомоги держави і діючі народні депутати. Як повідомлялося раніше, відразу після формування Верховної Ради сьомого скликання, на отримання безкоштовного житла претендували понад 180 парламентаріїв.

Оставить комментарий