Приріст населення зафіксовано лише на заході

Різниця між народженими і померлими в минулому році стала менше.
Українців стало 45,5 мільйонів…
Населення України за минулий рік зменшилося на 80,2 тис. чол. і склало 45553000, повідомляє Держслужба статистики. Насправді природний спад або різниця між народженими і померлими більше: мінус 142,4 тис. чол., Але додалося майже 62 тис. мігрантів.

 Ці дані показують, що скорочується сільське населення: в селах вимирають люди похилого віку, а от городян стає більше – як за рахунок народжених, так через «понаїхали» в пошуках роботи.Нагадаємо: за 9 месяцев2012 р. статистика відзначила приріст населення України в 177 тис. чол.за рахунок іноземних студентів і заробітчан, однак за підсумками року все одно вийшов мінус.Але різниця між народженими і померлими стала в минулому році менше, ніж у 2011-му: тоді було мінус 157 тис. чол.

Старший науковий співробітник Інституту демографії НАНУ Світлана Аксьонова відзначає, що по регіонах картина різна: в Києві, Севастополі, Криму і ще восьми областях (Київська, Харківська,Одеська , Волинська, Рівненська, Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська) людей народжується більше, ніж помирає. У 2011-му було лише шість таких регіонів. Рекордсмен – Київ(+6000 жителів за рахунок новонароджених).

Експерт прогнозує, що приріст населення і далі можливий там, де розвивається економіка, а також у західних регіонах (хоча там і низькі офіційні зарплати. – Авт.) – Там традиційно в сім’ях три-чотири дитини, а тіньові заробітки за кордоном дозволяють і дітей підняти на ноги, і квартирне питання вирішити: більшість людей живе в селах, тому не проблема прибудувати до будинку зайву кімнату.

комментариев: 1

  1. savchyn написал(а):

    Цікаво, хто ж до нас їде?

Оставить комментарий