У столиці Бельгії вкрали 10 кг. діамантів

Пограбування тисячоліття

Пограбування тисячоліття. Жодного пострілу, але доволі вагомий куш. Групі зловмисників вдалося обібрати літак із коштовностями в самісінькій столиці Бельгії. Восьмеро озброєних злочинців цієї ночі прокралися до закритої зони аеропорту Брюсселя, та, ймовірно, погрожуючи пілоту, забрали всі дорогоцінності.

В центре Парижа из магазина De Beers украдено драгоценностей на 3 млн евро

Десять кілограмів діамантів вкрали з літака в Брюсселі. Дивовижно, але стріляти злочинцям не довелося.  За попередньою версію слідства, з місця злочину, крадії втекли на двох автомобілях. Один з них уже знайшли покинутим посеред вулиці. Зрозуміло, коштовностей в ньому не було. Екіпаж мав доправити партію алмазів та діамантів до Цюриха. Збитки оцінюють у триста п’ятдесят мільйонів євро.

Тим часом сьогодні в паризькому аеропорту Шарля Де Голя заарештували Леонардо Нотарбартоло, який 2003-го року організував  попереднє так зване “алмазне пограбування століття” у Бельгії, коли зі сховища Алмазного центру Антверпена  викрали коштовностей на суму понад 100 мільйонів євро. Тоді чоловіка затримали за підозрою у скоєнні злочину через кілька днів, і за непрямими доказами засудили до 9 років позбавлення волі.

В Николаеве ограбили отделение ПриватБанка

Щоправда, в 2009-му чоловіка звільнили умовно-достроково і зобов’язали виплачувати компенсації постраждалим внаслідок його пограбування. Кілька місяців тому Нотарбартоло припинив виплачувати гроші. До речі, де саме  викрадені ним коштовності і досі не відомо. І чи причетний він до нового пограбування, поки що  теж таємниця.

Оставить комментарий