Україна отримає від ЄС гроші на трубу

 Європейський союз обіцяє провести круглі столи високого рівня для пошуку фінансування модернізації української газотранспортної системи.

Про це йдеться у спільній заяві, прийнятій учасниками саміту Україна-ЄС 25 лютого, яку цитує “Дзеркало тижня. Україна“.

“У цьому контексті будуть проведені загальні круглі столи високого рівня з метою просування розвитку регіонального ринку газу із залученням відповідних держав ЄС, фінансових інституцій та компаній”, – говориться в документі.

Лідери ЄС із задоволенням відзначили, що з листопада 2012 року Україна сполучена з ринком газу ЄС завдяки ефективним поставкам газу в обох напрямках.

Недавні інвестиції європейських енергетичних компаній в Україну були оцінені як позитивний факт у контексті об’єднання України з європейським ринком.

Лідери ЄС відзначили прогрес України у виконанні зобов’язань згідно з Договором про Енергетичне співтовариство і визнали необхідність подальших зусиль для виконання всіх зобов’язань.

Як відомо, Україна є найбільшою в світі країною-транзитером природного газу.

Україна транспортує російський природний газ до 18 країн Європи: Австрію, Болгарію, Боснію і Герцеговину, Грецію, Італію, Македонію, Молдову, Румунію, Німеччину, Польщу, Сербію, Словаччину, Словенію, Угорщину, Францію, Туреччину, Хорватію і Чехію.

Оставить комментарий